19-10-11
CRISIS x KREATIV KONTROL
BLACK MERLIN
UK
BLACK MERLIN (UK)
DJ Crimson
Imre Kiss
Max Sinclair

HUN
Soha ne nézd az égő Amazonast és hallgasd Black Merlin lemezeit, mixeit egyszerre! Az élmény visszavonhatatlanul nyomot hagy! A traumatikus, ijesztően gyönyörű pusztulás-transz persze George Thompson fekete varázslójának régi trükkje, nem árt a fejünkbe vésni, ehhez a tánchoz idegek is kellenek. És persze izmok, de leginkább lélek.
Teljes súllyal nehezedő apokaliptikus hangorgia ez, amiben hol a bolygó utolsó érintetlen zugaiban rögzített hangok, ősi rituálék lidérces foszlányai visszahangoznak végtelenített drone és ambient ködben, hol vágóhíd ridegségű EBM és elektronika vág menetet az agyba. Előbbire kötelező tanulmányok az Island Of The Gods kiadónál megjelent albumai, utóbbira jó példák többek közt a Pinkman, a Mannequin (Label + Mailorder), vagy a Common Thread alatt kijött rémület-diszkói. Érthető, ha ezeket a címkéket látva a divatos pszeudogót klubzenei hullámot lovagolók túlhevülnek, de a Berceuse Heroique, a Die Orakel, illetve a Vladimir Ivkovic vezette Offen Music, valamint az ESP Institute gondjára bízott egyéb, például a Gordon Pohllal közös Karamika duójának anyagaival, hipnotikus dark teknójával, krautos pszichedeliájával együtt nyilvánvaló, hogy ez egy kicsit más iskola.

Black Merlint tavalyi Ozora fesztiválos debütálása után közös mániájukként a Kreative Kontrol, Imre Kiss és DJ Crimson triója először kíséri itthon klub keretek közé!

ENG
soon

BE / IN
TBA